Nieuwe ouders

Op vrijwel alle Amsterdamse basisscholen gaat het aanmelden en het toedelen van de plaatsen op dezelfde wijze.

Toelatingsbeleid

Als een kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Sinds vorig jaar zijn bijna alle basisscholen in Amsterdam overgegaan op een stadsbreed gelijk toelatingsbeleid. Hiermee is een einde gekomen aan de verschillende regels per stadsdeel, wijk of school.

Dit betekent dat het aanmelden voor de basisschool en het plaatsen op alle deelnemende scholen volgens dezelfde regels gebeurt.
Klik hier voor meer informatie >

Hoofdgebouw

Rondleiding

Nieuwsgierig naar onze school? Bekijk ook eens onze rondleiding .

Informatieochtenden

Op De BOE vinden er gedurende het schooljaar meerdere informatieochtenden plaats. Deze ochtenden zijn bedoeld voor ouders die op zoek zijn naar een passende school voor hun kind.

Tijdens de informatieochtend vertellen de directeur en de onderbouwcoördinator over de school en daarna krijgt u een rondleiding. Tussendoor is er altijd ruimte voor vragen.

Data 

Helaas kunnen de rondleidingen door de Coronamaatregelen op dit moment niet doorgaan.
Wij bieden als alternatief online meets. In deze meet zullen wij u informeren over onze school. Per meet kunnen 4 ouders deelnemen. Deze zullen plaatsvinden op:
  • Dinsdag 1 juni om 11.00 uur
  • Dinsdag 8 juni om 11.00 uur
  • Dinsdag 15 juni om 11.00 uur
  • Dinsdag 22 juni om 11.00 uur
  • Dinsdag 29 juni om 11.00 uur
U kunt zich aanmelden via info@boe-amsterdam.nl

Aanmelden

Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente Amsterdam het aanmeldformulier voor de basisschool en een brochure met uitleg over het toelatingsbeleid.

U meldt uw kind aan door dit aanmeldformulier in te leveren bij de school van uw eerste voorkeur.

Inleveren van het voorkeursformulier

Helaas kunnen wij uw formulier niet persoonlijk in ontvangst nemen. U kunt het voorkeursformulier op verschillende manieren inleveren: opsturen per e-mail (bijv. via een scan of foto van uw mobiel) of per post of in de brievenbus van de school doen. Als u van een niet-voorgedrukt voorkeursformulier gebruik maakt, verzoeken wij u ook een adresbewijs toe te voegen. Het e-mailadres van de school is: info@boe-amsterdam.nl