Bijna 4 jaar…

Als uw kind bijna 4 jaar wordt, moet u uw kind aanmelden op een Amsterdamse basisschool. De aanmeldprocedure voor vier-jarigen is op vrijwel alle Amsterdamse basisscholen op dezelfde wijze geregeld. In deze brief leest u er alles over.

Of u komt in onze buurt wonen en wilt overstappen naar onze school…

Kinderen die eerst op een andere school hebben gezeten en nu naar Basisschool Oostelijke Eilanden willen, heten zij-instromers. Zij zijn natuurlijk ook van harte welkom op onze school als er plaats is.

Toelatingsbeleid bijna vier-jarigen:

Als een kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Op vrijwel alle Amsterdamse basisscholen gaat het registreren en het toedelen van de plaatsen op dezelfde wijze.

Meer informatie kunt u vinden in de folder: NederlandsEngels

Hier kunt u het aanmeldformulier/ voorkeursformulier vinden.

Toelatingsbeleid zij-instromers:

Wilt u uw kind aanmelden als zij-instromer bij onze school, dan kunt u dit formulier invullen. Als wij uw aanmelding ontvangen, kijken wij eerst of er plek is in de groep.

Ook kijken wij naar de reden van de overstap en nemen wij contact op met de vorige school. Uiteraard in overleg met u.

Het kan zijn dat er nog meer gegevens nodig zijn. Wij willen ons namelijk een goed beeld kunnen vormen van de onderwijsbehoeften van uw kind en de mogelijkheden die wij hebben om daaraan te voldoen. Ook daar zullen we dan natuurlijk contact met u over opnemen.

Hoofdgebouw

Rondleiding

Nieuwsgierig naar onze school? Bekijk ook eens onze rondleiding .

Informatieochtenden

Op De BOE vinden er gedurende het schooljaar meerdere informatieochtenden plaats. Deze rondleidingen zijn bedoeld voor ouders die op zoek zijn naar een passende school voor hun kind.

Tijdens de rondleiding vertellen de bouwcoördinatoren over de school en daarna krijgt u een rondleiding. Tussendoor is er altijd ruimte voor vragen.

Schoolgids

Alle informatie over onze school kunt u ook lezen in onze Schoolgids 

Data 

De rondleidingen voor de deadline inschrijving 4 juni 2024 zijn ’s ochtends van 8.45 tot 9.45 uur op:
  • wo 15 mei
  • di  21  mei
  • wo 29 mei
U kunt zich aanmelden via info@boe-amsterdam.nl

Aanmelden

Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente Amsterdam het aanmeldformulier voor de basisschool en een brochure met uitleg over het toelatingsbeleid.

U meldt uw kind aan door dit aanmeldformulier in te leveren bij de school van uw eerste voorkeur.

Inleveren van het voorkeursformulier

U kunt het voorkeursformulier op verschillende manieren inleveren: persoonlijk langsbrengen op locatie Kraijenhoffstraat 10, opsturen per e-mail (bijv. via een scan of foto van uw mobiel) of per post of in de brievenbus van de school doen. Als u van een niet-voorgedrukt voorkeursformulier gebruik maakt, verzoeken wij u ook een adresbewijs toe te voegen. Het e-mailadres van de school is: info@boe-amsterdam.nl